Business Process Masters, Program & Project Management
Business Process Masters, Program & Project Management

Amatus Communications

Rol: ICT Directeur

Amatus Communications was een MVNO, opgericht in 2005. Het was een internationaal telecom bedrijf gericht op de frequent internationale reiziger. Amatus Communications had een unieke technologie ontwikkeld voor mobiel bellen waarmee het mogelijk was om tegen lokale kosten, internationaal te bellen en te ontvangen. Amatus zocht een persoon die geheel ICT wilde inrichten en opzetten en dat is Drs. Paul Mann geworden. Bij Amatus zijn alle kennis, ervaringen en vaardigheden toegepast betreffende bedrijfsarchitectuur, informatiesysteemarchitectuur en project management.

2BPM was verantwoordelijk voor de opzet, inrichting en ondersteuning van de bedrijfsprocessen en ICT. Gevarieerde projecten zijn gemanaged om nieuwe ICT-voorzieningen te introduceren. We hadden een zelfstandig begroot ICT-budget en we gaven overige directieleden en investeerders advies om processen, rollen en toepassingen op elkaar af te stemmen. Vooral het opzetten van Billing was een complexe en uitdagende klus. Bovendien het nauw aansluiten van de overige ICT systemen aan Billing zoals CRM, Contact Center, Finance, Logistiek en Dealers.

 

Uitgevoerde werkzaamheden

Het onderzoeken, ontwerpen, realiseren, implementeren en beheren van de bedrijfsprocessen en de applicatiearchitectuur. Het managen van een project voor het ontwikkelen van een infrastructuur gebaseerd op terminal services. Opstarten en uitvoeren pakketselectietrajecten. Managen projecten ter invoering en integratie van de informatiesystemen. Managen ICT-budget.

Bovendien hebben de oprichter van het bedrijf en de ICT Directeur het gehele billing-proces opgezet.